Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Μουσακάς

Μουσακάς

από kmir

MelitzanesΥλικά
1 κιλό μελιτζάνες
1 κιλό πατάτες
125 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Υλικά για την γέμιση κιμά
1 κιλό κιμά
350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1-2 κ.σ. ντοματοπελτέ
125 γρ. ρετσίνα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
75 γρ. λάδι
1 κύβο βοδινό
4 ασπράδια αβγού
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
μαύρο πιπέρι
αλάτι
2-4 σκελίδες σκόρδο
Αρώματα: 1 κ.σ. μαϊντανό, 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Μπαχαρικά: 2 πρέζες ρίγανη, 1 πρέζα γαρύφαλλο, 1 πρέζα κανέλλα, 1 πρέζα κόλιανδρο, ½ φύλλο δάφνης

Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις αλατίζετε, τις αφήνετε στο αλάτι για 30 λεπτά, τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις σκουπίζετε καλά. Κόβετε ίδια και τις πατάτες και τα τηγανίζετε μέσα σε μπόλικο καυτό λάδι. Τα στραγγίζετε καλά σε σουρωτήρι και χαρτί κουζίνας. Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά. Σβήνετε με το κρασί και το ζωμό. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, λίγο νερό και βράζετε τον κιμά για 45′. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα, το ντοματοπολτό, το σκόρδο, τα αρώματα και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Φτιάχνετε και τη μπεσαμέλ. Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με το μισό μαϊντανό, λίγη ζάχαρη και το 1/3 από το τυρί. Τις σκεπάζουμε με τον κιμά και μετά τις μελιτζάνες, όπου βάζουμε ξανά από πάνω τα ίδια. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies