Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Μοσχαράκι Λεμονάτο

Μοσχαράκι Λεμονάτο

από kmir

mosharaki_lemonAπό την Βαλέρια Κατσικιώτη

Υλικά

1200 γραμμ. μοσχαράκι

3 φέτες μπέικον σε λουρίδες

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας βούτυρο

2 μεγάλα κρεμμύδια

2 λεμόνια

2/3 φλιτζάνι ουίσκι

2/3 φλιτζάνι νερό

1 δαφνόφυλλο

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβουμε το μπέικον σε λουρίδες και τυλίγουμε τα κομμάτια του κρέατος.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψει και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος με το μπέικον, να ροδίσουν καλά απ΄ όλες τις πλευρές.

Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε χοντρές ροδέλες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πάρουν κι αυτά το χρώμα τους.

Σβήνουμε με το ουίσκι. Μόλις εξατμισθεί λίγο το οινόπνευμα προσθέτουμε το χυμό από 1,5 λεμόνια και τη φλούδα από το ένα.

Βάζουμε το δαφνόφυλλο και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε και το νεράκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες.

Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το τελευταίο μισό λεμόνι σε φέτες.

Σερβίρουμε το κρέας περιχυμένο με τη σάλτσα του. Το γαρνίρουμε με ρυζάκι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies