Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Μοσχάρι με κόκκινο κρασί!

Μοσχάρι με κόκκινο κρασί!

από kmir

MosxariKokkinistoΤης Μαρίας Αντωνιάδου

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλερι
2 σκ. σκόρδο
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 δαφνόφυλλο
1 κλωνάρι θυμάρι
1 ντομάτα
λίγο μαϊντανό
Αλάτι
½ κ.σ. αλεύρι¼
φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με 1 + ½ κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε να ντυθεί το κρέας με αλεύρι. Ζεσταίνουμε ¼ φλ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας, από όλες τις πλευρές, να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα, κρεμμύδι, σέλερι και αφήνουμε να μαραθούν. Φτιάχνουμε μπουκέτο μυρωδικών με δαφνόφυλλο, θυμάρι, μαϊντανό, μπαχάρι και κόκκους πιπέρι. Το δένουμε σε τουλμπάνι και το προσθέτουμε στο φαγητό. Προσθέτουμε όλο το κρασί, την ντομάτα και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, έως ότου πυκνώσει καλά η σάλτσα και μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies