Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Μιλφέιγ!

Μιλφέιγ!

από kmir

MilleFeuilleΥλικά

2 φύλλα σφολιάτας

1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ

1 κουτί ερμόλ

γάλα

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Τρυπάμε τα φύλλα της σφολιάτας με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε ξεχωριστά σε ένα ταψί με λαδόχαρτο, θέλουν περίπου 10 λεπτά, στους 160 βαθμούς. Χτυπάμε το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ με το γάλα( 3 φλιτζάνια τσαγιού) για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η κρέμα. Χτυπάμε το ένα κουτί ερμόλ, ρίχνοντας σταδιακά λίγο γάλα (1/2 φλιτζάνι τσαγιού), λίγη ζάχαρη άχνη (2 γεμάτες κουταλιές περίπου) και λίγο κονιάκ για να αρωματιστεί η κρέμα μας. Κόβουμε τα ψημένα φύλλα της σφολιάτας ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού που θα βάλουμε το γλυκό μας. Τοποθετούμε το ένα ψημένο φύλλο σφολιάτας. Ότι περισσεύει το κρατάμε στην άκρη για το τέλος. Απλώνουμε την πρώτη κρέμα μας (ζαχαροπλαστικής). Ακολουθεί το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Καλύπτουμε με τη σαντιγί ομοιόμορφα. Τέλος, τρίβουμε με τα χέρια μας τα κομμάτια σφολιάτας που μας περίσσεψαν και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού. Καλή επιτυχία!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies