Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Μια ξενάγηση στο Μουσείο του Ανθρώπινου Σώματος!

Μια ξενάγηση στο Μουσείο του Ανθρώπινου Σώματος!

από kmir

corpus-museum 72Πως θα σας φαινόταν να βρισκόσασταν σε ένα τεράστιο ανθρώπινο σώμα και να βλέπετε από μέσα πως μασάμε και πως καταπίνουμε την τροφή;

Μήπως σας φαίνεται πιο ενδιαφέρον να βρεθείτε μέσα σε μια τεράστια καρδιά και να δείτε πως λειτουργεί; Σήμερα σας παρουσιάζουμε το “Μουσείο του ανθρώπινου σώματος” που βρίσκεται στην Όλλανδια.

Το Corpus Museum of Human Body βρίσκεται λίγο έξω από το Άμστερνταμ στην πόλη Oegstgeest και άνοιξε για πρώτη φορά το 2008. Τα εγκαίνια, έκανε η ίδια η Βασίλισα της Ολλανδίας, Βεατρίκη. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μουσείο που μας καθηλώνει αφού βρισκόμαστε στην καρδιά ενός τεράστιου ανθρώπινου σώματος.

Το κτίριο έξω μοιάζει με έναν άνθρωπο που κάθεται και ο επισκέπτης με το που θα μπει θα ξεκινήσει από το πόδι (που βρίσκεται στο ισόγειο) και θα κάνει ένα φανταστικό ταξίδι μέχρι τους νευρώνες του εγκεφάλου, που είναι και το ρετιρέ του μουσείου. Όπως καταλαβαίνουμε θα περάσει από την κοιλιά, από την καρδιά από τον λαιμό και θα καταλήξει στο κεφάλι και μετά στον εγκέφαλο.

Ταυτόχρονα το ταξίδι γίνεται περισσότερο απολαυστικό και ρεαλιστικότερο αφού κατά τη διάρκεια του και με τη βοήθεια της τεχνολογίας ο επισκέπτης ακούει ήχους, βλέπει τρισδιάστατες εικόνες, και με διάφορα εφέ κατανοεί την λειτουργία του ίδιου του του οργανισμού.

Δείτε τις φωτογραφίες:

1. 

corpus0

 

 

 

 

 

 

 

2. 

corpus1

 

 

 

 

 

 

 

3. 

corpus2

 

 

 

 

 

 

 

4.

corpus4 1

 

 

 

 

 

 

 

5. 

corpus6

 

 

 

 

 

 

6.

corpus8

 

 

 

 

 

 


7.

corpus-museum 72

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iatropedia.gr

 

 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies