Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΓονιμότητα Μια νέα αιτία υπογονιμότητας

Μια νέα αιτία υπογονιμότητας

από kmir

fertility_researchΜια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Queen’s University Belfast έρχεται να δώσει την απάντηση και να «αποκαλύψει» την αιτία της υπογονιμότητας για το 80% περίπου των ζευγαριών που έχουν διαγνωστεί με «αναιτιολόγητη υπογονιμότητα».

Της Βασιλικής Ξανθού

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο μόνο στην Μεγάλη Βρετανία, 50000 ζευγάρια χρειάζεται να υποβληθούν σε θεραπεία για την υπογονιμότητα όταν το νούμερο αυτό φτάνει στο ένα εκατομμύριο σε παγκόσμιο επίπεδο. Και σχεδόν περισσότερο από το 1/3 των ζευγαριών αυτών διαγιγνώσκονται με αναιτιολόγητη υπογονιμότητα, Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι κάνοντας τις υπάρχουσες εξετάσεις σε κανέναν από τους δύο συντρόφους δεν έχει διαγνωστεί κάποιο ανιχνεύσιμο πρόβλημα.

Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε στο «Reproductive Biomedicine Online», και διεξήχθη από τον Καθηγητή Sheena Lewis, της School of Medicine, Dentistry and Biomedical Sciences at Queen’s. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα στο 80% από τα 239 ζευγάρια που συμμετείχαν εντόπισαν μια ανιχνεύσιμη αιτία υπογονιμότητας γνωστής ως «high sperm DNA damage». Η νέα αυτή έρευνα γίνεται για πρώτη φορά και θα οδηγήσει σε καλύτερη θεραπεία των ζευγαριών, εξοικονόμηση χρημάτων και βέβαια λιγότερο άγχος και αγωνία.

Επιπλέον, από την έρευνα προκύπτει και ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό εύρημα. Για πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι το ποσοστό επιτυχίας μιας εξωσωματικής γονιμοποίησης σχετίζεται άμεσα με το ποσοστό βλάβης DNA που έχει κάθε άντρας στο σπέρμα του. Μικρή βλάβη (κάτω από 15% ανά σπερματοζωάριο) είναι εντάξει, αλλά αν η βλάβη ξεπερνάει το 25% θα μειώσει τις πιθανότητες του ζευγαριού να αποκτήσει παιδί, ακόμα και αν προβεί σε κάποια θεραπεία γονιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site www.lewisfertilitytesting.com

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies