Αρχική Μωρό 0-2Πρακτικός Οδηγός Μια ιδανική φωλιά για το μωρό σας

Μια ιδανική φωλιά για το μωρό σας

από kmir

Πώς να δημιουργήσετε μια ιδανική φωλιά για το μωρό σας.Το παιδικό δωμάτιο αναμφισβήτητα αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό χώρο για την ανάπτυξη του μωρού σας. Ακόμη η διακόσμηση του παιδικού δωματίου επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό 

την ψυχολογία του μωρού.

Της Χρύσας Γεωργάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ/ΜΒΑ

Ναι, στα παστέλ χρώματα

Τα μωρά αγαπούν τα χρώματα και τα σχήματα καθώς και την εναλλαγή των υφών των επιφανειών. Υπάρχουν πολλές παστέλ αποχρώσεις χρωμάτων από τις οποίες μπορείτε να εμπνευστείτε και να ξεκινήσετε τη διακόσμηση του δωματίου του μωρού σας. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και ανάμεσα τους χρώματα όπως τα γαλάζια του ουρανού, τα πράσινα της θάλασσας και τα κίτρινα των λουλουδιών που ξυπνούν τις αισθήσεις του μωρού σας και την περιέργεια τους να εξερευνήσουν τον μικρό τους κόσμο.Το φύλο του μωρού σας θα καθορίσει την επιλογή, αλλά και για τους γονείς που αναμένουν ως τη στιγμή της γέννησης για να το ανακαλύψουν το παιχνίδι των χρωμάτων μπορεί να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Ταπετσαρίες και αυτοκόλλητες παραστάσεις

Επιφάνειες χρωματιστές που μπορείτε να στολίσετε με ταπετσαρίες ή και αυτοκόλλητες παραστάσεις από ήρωες του W.Disney και το σκηνικό δημιουργεί παραμυθένιες ιστορίες στο μυαλουδάκι τους, σημαντικές για την ανάπτυξη της φαντασίας τους.Δεν ξεχνάμε να δώσουμε πινελιές δημιουργίας τόσο στην οροφή του δωματίου την οποία το μωρό σας μένει να κοιτάζει πολλές φορές την ημέρα αγκαλιά με τα παιχνίδια του και όταν ξυπνάει κάθε πρωί, όσο και στο πάτωμα όπου επιδιώκουμε να υπάρχουν μαλακά και ασφαλή εμπόδια που θα το βοηθήσουν να αναπτυχθεί κινητικά.

Ο φωτισμός του δωματίου

Ο φωτισμός στο δωμάτιο του μωρού σας χρειάζεται και αυτός να έχει εναλλαγές, δηλαδή πιο χαμηλός και κρυφός σε κάποια από τις γωνιές του δωματίου για την ώρα του ύπνου, έντονος και κεντρικός με ένα γεωμετρικό φωτιστικό για την ώρα του παιχνιδιού με δυνατότητα προσαρμογής της έντασης του.

Βάλτε μουσική

Η μουσική που είναι απαραίτητη για την κοινωνική αλλά και την πνευματική ανάπτυξη είναι εκείνη που θα δέσει το σύνολο, θα διευθύνει τη συμφωνία των χρωμάτων, του φωτός και της σκηνοθεσίας που επιλέγετε για τη μικρή φωλιά και θα ωθήσει το μικρό σας ήρωα στο ταξίδι της αναζήτησης. Η δημιουργία μιας ιδανικής φωλιάς απαιτεί μόνο επιπλέον φαντασία από τους γονείς, μια διαδικασία που θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά με το μωρό σας. Προσοχή πρέπει να δοθεί στην επιλογή καλής ποιότητας οικολογικών χρωμάτων και η εφαρμογή τους ένα εξάμηνο τουλάχιστον πριν την έλευση του νέου μέλους της οικογένειάς σας.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies