Υλικά
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κοτόπουλο κομμένο σε φιλέτα
1 σακούλα λαχανικών ανάμεικτη
1/2 ποτήρι ούζο
1/2 κρεμμύδι κομμένο Juliet
½ κιλό πιπεριές πολύχρωμες κομμένες juliet
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε πολύ λίγο λάδι, κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι και αφού το λαδώσουμε καλά προσθέτουμε 2 ½ ποτήρια νερό, το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για να τραβήξει το νερό. Εφόσον το τραβήξει σκεπάζουμε την κατσαρόλα πρώτα με μια πετσέτα (απορροφά την υγρασία και γίνεται πιο σπυρωτό) και κατόπιν το καπάκι της κατσαρόλας μας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι καλύπτουμε τον πάτο με λάδι, προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι νερό και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το γυρίζουμε ελαφρώς, ώστε να βράσει απ’ όλες τις μεριές αφήνοντας ανοιχτό το τηγάνι μας. Προσοχή, όταν θα έχει απομείνει λίγο νερό ρίχνουμε σιγά σιγά τα λαχανικά , τις πιπεριές και το κρεμμύδι juliet. Όταν απορροφηθεί το νερό το κοτόπουλο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά θα τσιγαριστούν, ρίχνουμε το ούζο και κατόπιν 1/2 ποτηράκι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Σερβίρεται ζεστό και πίνεται με τι άλλο; Με ούζο φυσικά…