Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Μαρέγκα με φράουλες!

Μαρέγκα με φράουλες!

από kmir

MaregaFraoulesΤης Αριστέας Μαγούλα

Υλικά για την μαρέγκα:

4 ασπράδια

120 γρ. ζάχαρη

120 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Για την γέμιση:

250 γρ. κρέμα γάλακτος

ξύσμα λεμονιού

Για την σως:

400 γρ. φράουλες

40 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Για να φτιάξετε την μαρέγκα θα πρέπει να χτυπήσετε στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη. Αφού σφίξει η μαρέγκα, τότε ρίχνετε την άχνη σιγά-σιγά και ανακατεύετε απαλά. Με ένα κουτάλι σούπας, φτιάχνετε πάνω σε λαδόκολλα κυκλικά σχήματα διαμέτρου 10 εκατοστών και πάχους 4 εκατοστών περίπου. Αφαιρείτε από το κέντρο του κύκλου μερικές κουταλιές και τις τοποθετείτε στην περιφέρειά του έτσι ώστε να σχηματιστεί μια “φωλιά”. Ψήνετε για 60-90 λεπτά στους 90-100 βαθμούς,σε προθερμασμένο φούρνο. Φτιάχνετε τη γέμιση, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτετε το ξύσμα ανακατεύοντας με κουτάλι. Φτιάχνετε τη σως, πολτοποιώντας στο μίξερ τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη. Τέλος, στο κέντρο της κάθε ψημένης μαρέγκας, ρίχνετε σαντιγί και από πάνω τις φράουλες (κομμένες) και περιχύνετε με την σως. Υπέροχο γλυκό. Καλή σας όρεξη!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies