Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

από kmir

ManitaroPitaΑπό την Πόλυ Καμπάνη

Υλικά 

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

700 γρ. διάφορα μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβας)

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο

3 κ. σούπας αλεύρι

1 ½ νεροπότηρο γάλα

3 αυγά

3 φλιτζ. τσαγιού κασέρι

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια. Τρίβετε τα καρότα στον τρίφτη (όχι στο πολύ ψιλό). Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια μαζί με λίγο νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Για την μπεσαμέλ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο μαζί με το αλεύρι και τα αφήνετε να ψηθούν για λίγα λεπτά, προσθέστε το γάλα χλιαρό και ανακατεύετε  συνέχεια μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μπεσαμέλ. Προσοχή! ανακατεύετε συνέχεια γιατί αλλιώς θα σβολιάσει! Την αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια και γρήγορα (για να μην ψηθούν τα αυγά), ρίχνετε  το μοσχοκάρυδο τριμμένο και αδειάζετε μέσα το τριμμένο κασέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος τα μανιτάρια με τα καρότα και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Παίρνετε ένα ταψί του φούρνου, το λαδώνετε και απλώνετε 3 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση, τη στρώνετε και σκεπάζετε το ταψί με άλλα 3 φύλλα που τα έχετε και πάλι βουτυρώσει καλά. Με ένα μαχαίρι χαράζετε τη πίτα, σε μερίδες και τη ψήνετε στο φούρνο, για περίπου 40-50 λεπτά στους 180ο στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα και πάνω και κάτω.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies