Αρχική Παιδί 2-6Ανάπτυξη Μαμά θα μου πάρεις… ένα παιχνίδι;

Μαμά θα μου πάρεις… ένα παιχνίδι;

από kmir

PaixnidiaΘέλετε πάντα να κάνετε το παιδί σας ευτυχισμένο και προσπαθείτε διαρκώς να το κάνετε να χαμογελά.

Του Κώστα Κομματά, παιδίατρου, www.opediatrosmou.gr

Μάθετε λοιπόν πως θα πρέπει να διαλέγετε παιχνίδια στα παιδιά σας!

Παιχνίδι με την φαντασία…

Μην ξεχνάτε, πως μέσα από το παιχνίδι, το παιδί ανακαλύπτει τον εαυτό του, τις δυνατότητές του, και τον εξωτερικό κόσμο. Παίζοντας διεγείρει την φαντασία του, και την εφευρετικότητα του.

Να του πάρω ένα ακριβό παιχνίδι;

Το ακριβό παιχνίδι, δεν σημαίνει πως είναι το καλύτερο ή το καταλληλότερο για το παιδί σας.

Παιχνίδια με βάση την ηλικία του!

Επιλέξτε παιχνίδια που να ταιριάζουν με την ηλικία του παιδιού. Στα περισσότερα παιχνίδια, αναγράφεται η ηλικία των παιδιών στα οποία απευθύνεται το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Απλά παιχνίδια

Μην ξεχνάτε πως όσο μικρότερη είναι η ηλικία του, τόσο απλούστερη πρέπει να είναι και η «λογική» του παιχνιδιού. Τα πολύ δύσκολα, περίπλοκα, παιχνίδια δεν κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αλλά, αντίθετα μπορούν να δημιουργήσουν μέσα του συναίσθημα ανικανότητας και επιθυμία καταστροφής του!

Να τους πάρω «πολεμικό όπλο»;

Προσπαθήστε να μην χαρίσετε παιχνίδια που είναι μικρογραφίες πολεμικών όπλων. Εάν όμως, σας το ζητάνε επίμονα και δεν μπορείτε να τα μεταπείσετε, δεν είναι λάθος αν τελικά υποκύψετε και τους τα αγοράσετε.

Μην «καλοπιάνετε» το παιδί σας…

Μην αγοράσετε δώρο απλώς και μόνο για να καλοπιάσετε ένα παιδί. Βοηθήστε το να επιλέξει και να συμβιβαστεί ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες . Βρείτε κάποια κατάλληλα παιχνίδια, κατεβάστε τα από τα ράφια, τοποθετήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο και αφήστε το να επιλέξει το ένα και μοναδικό που θα πάρει!

Ζητήστε να σας ευχαριστήσει!

Φροντίστε, να είστε παρόντες , την ώρα που τα παιδιά σας, ανοίγουν τα δώρα που τους πήρατε. Ζητήστε, με χαμόγελο και ευγένεια να σας ευχαριστήσουν. Προφανώς ο σκοπός σας δεν είναι το «ξερό» ευχαριστώ τους, αλλά το να συνειδητοποιήσουν πως σε κάποιον χρωστάνε ευγνωμοσύνη!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies