Υλικά
2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 μεγάλη σκ. σκόρδο (ή 2 μικρές)
¼ φλ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα ή κουκουνάρι
½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
500 γρ. μακαρόνια
Εκτέλεση
Βάζουμε το σκόρδο και τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι για να ανακατευτούν καλύτερα, στην συνέχεια προσθέτουμε και την παρμεζάνα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε πάνω τους τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε καλά να απλωθεί η σάλτσα ομοιόμορφα στα μακαρόνια και σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη!