Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Μάφινς σοκολάτας!

Μάφινς σοκολάτας!

από kmir

ChocoalteMuffinsΑπο την Βίκυ Σούρα

Υλικά

350 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)

250 γρ. κρέμα γάλακτος 

5 αυγά

100 γρ. ζάχαρη

1 κάψουλα βανίλια

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

150 γρ. κουβερτούρα (μαύρη, λευκή ή γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομμάτια).

Εκτέλεση

Λιώνετε τα 350 γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί, εναλλακτικά μπορείτε να τη λιώσετε και σε φούρνο μικροκυμάτων (για περίπου 20 – 30 δευτερόλεπτα). Προσθέστε στη λιωμένη κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με μια κουτάλα. Χτυπάτε στον μίξερ ή με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να γίνει μια πολύ αφράτη κρέμα. Προσθέστε το μείγμα της σοκολάτας που έχετε λιώσει στο μπεν μαρί. Στην συνέχεια ε σταδιακά ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι, τη σόδα και την κουβερτούρα. Ανακατεύετε με μια κουτάλα, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Μοιράζετε το μείγμα σε ατομικές φόρμες για μάφιν (αν είναι μεταλλικές θα πρέπει να τις βουτυρώσετε και να τις αλευρώσετε). Να θυμάστε δεν χρειάζεται να γεμίσετε τις φόρμες μέχρι πάνω, γιατί στο ψήσιμο τα κεκάκια θα φουσκώσουν ελαφρώς. Ψήνετε τα μάφιν για 25 – 30 λεπτά στους 170 βαθμούς. Τέλος, τα αφήνετε να κρυώσουν, πριν τα σερβίρετε. Καλή επιτυχία!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies