Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Λουκουμάδες

Λουκουμάδες

από kmir

loukoumadesΑπό την Όλγα Τεφτσή

Υλικά

640 γρ. αλεύρι

640 γρ. νερό χλιαρό ή 500 γρ. νερό + 2 αβγά

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ζάχαρη

16-18 γρ. μαγιά μπύρας

λάδι για τηγάνισμα

λίγη κανέλα

Για το σιρόπι

640 γρ. ζάχαρη

320 γρ. νερό

1-2 κ.σ. μέλι

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

2. Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους στραγγίζουμε, τους βρέχουμε με το σιρόπι, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

Σιρόπι

1.Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12 λεπτά.

2.Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Λίγα μυστικά ακόμα: Αντί για σιρόπι μπορούμε να τους σερβίρουμε μόνο με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies