Υλικά
1 μεσαίο λάχανο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμό ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το λάχανο και το σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε νερό, περίπου 1 φλιτζάνι. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζάνι νερό και μαζί το ρύζι, αλάτι, πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.