Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Λαζάνια με κιμά και τυριά

Λαζάνια με κιμά και τυριά

από kmir

lazania_kimaΑπό την Κική Σαχπαζίδου

Υλικά

500γρ λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)

500γρ κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κουτί ντοματάκια κον κασέ

1 κ.σ ζάχαρη

1 πακέτο τυρί κρέμα

2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας

2 κ.γ βασιλικό ξερό

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο

Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά

Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον μισό βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι

Βράζετε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά

Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγο αλάτι

Σε ένα πυρέξ περίπου 30χ40εκ. ρίχνετε μια στρώση κιμά

Στρώνετε μια σειρά λαζάνια, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε λίγη σάλτσα κιμά

Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο

Απλώνετε το τυρί κρέμα στην επιφάνεια

Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά

Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies