Υλικά
1 κόκορα γύρω στο 1 και 1/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
800 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. μακαρόνια χοντρά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις μερίδες του κομμένου κόκορα, τις πλένουμε, και τις αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Σοτάρουμε τον κόκορα μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο ώσπου να ροδίσουν.
Σβήνουμε με ούζο.
Ρίχνουμε τα ντοματάκια και κατόπιν λίγο ζεστό νερό.
Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 1/4 της ώρας περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε μερίδες.
Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα τριμμένη και γαρνίρουμε από πάνω τον κόκορα με τη σάλτσα του.