Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κροκέτες μπακαλιάρου

Κροκέτες μπακαλιάρου

από kmir

BacaliaroKroketaΑπό την Αφροδίτη Κονταλέξη

Υλικά

1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου

1/2 κιλό πατάτες

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 αυγά

Αλεύρι για το τηγάνι

100 γρ φρυγανιά τριμμένη

λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μουσκέψτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου από το βράδυ σε μπόλικο νερό. Μεταφέρετε στη φωτιά και μόλις αρχίσουν να βράζουν αποσύρετε. Σουρώστε τα κομμάτια, αφού κρυώσουν ελαφρά και διαλύστε τα σε κομμάτια με ένα πιρούνι. Εν τω μεταξύ βράστε τις πατάτες στην κατσαρόλα με τη φλούδα. Όταν μαλακώσουν και τρυπιούνται με ένα πιρούνι, καθαρίστε τες και πολτοποιείστε στο μίξερ μέχρι να γίνουν πουρές. Ανακατέψτε τον πουρέ, τον μπακαλιάρο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέστε επίσης ένα- ένα τα αυγά (κρατώντας το ασπράδι από το ένα) και δουλέψτε καλά το μείγμα σου να γίνει ομοιόμορφο. Αφήστε στο ψυγείο να σφίξει. Πλάστε το μείγμα σε κροκέτες και περάστε τα από το ασπράδι που το έχεις χτυπήσει με λίγο λάδι. Βουτήξτε τις κροκέτες στην φρυγανιά και τηγάνισε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο. Σερβίρετε με σκορδαλιά!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies