Υλικά
για 6 άτομα
1-1½ κιλό βοδινό
3 πράσα
4 καρότα
2 ντομάτες
10 ρίζες άγρια χόρτα
2 κ.σ. λάδι
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γλ. ζάχαρη
80-100 γρ. ρύζι γλασέ
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σε μεγάλη κατσαρόλα και τη γεμίζουμε με κρύο νερό μέχρι να το σκεπάσουμε. Προτού αρχίσει το βράσιμο, ξαφρίζουμε όσο μπορούμε περισσότερο με ένα κουτάλι. Όταν αρχίσει να βράζει, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για δύο ώρες περίπου. Δοκιμάζουμε με το πιρούνι αν μαλάκωσε το κρέας και ρίχνουμε τα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να βράσουν. Βγάζουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, μπουκιές, και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ρύζι. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.