Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κοτόπουλο σουβλάκι!

Κοτόπουλο σουβλάκι!

από kmir

KotoSouvlakiΤης Ελένης Αλεξοπούλου

Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. λεμόνι (χυμό)
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
1/2 κ.γ. σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. καγέν
αλάτι
πιπέρι
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια

 

Εκτέλεση
Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (να μπορούν να περαστούν στο σουβλάκι). Τα βάζουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε με τη μαρινάτα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Το περνάμε στα σουβλάκια (μεταλλικά ή ξύλινα). Ψήνουμε περίπου για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα συνοδεύουμε με ρύζι!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies