Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κοτόπουλο με σπιτική βυσσινάδα

Κοτόπουλο με σπιτική βυσσινάδα

από kmir

kotopoulo_vissinadaΑπό την Αγγελική Λαΐου

Υλικά

Μπουτάκια κοτόπουλου ή ένα μέτριο κοτόπουλο σε μερίδες (το δικό μου ήταν ένα κιλό)

1 ποτήρι κρασιού σπιτική βυσσινάδα

1 μέτριο κρεμμύδι

1/2 ποτήρι κρασιού λάδι

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγαλούτσικα κομμάτια

1 μέτριο καρότο κομμένο σε ροδέλες

1 1/2 σφηνάκι ουίσκι

1 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δυο

1/2 κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη

Αλάτι

1 κουτ. γλυκού ολόκληρα πιπέρια

5 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο το τεμαχίζουμε και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά. Σβήνουμε με το ουίσκι κι όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τα καρότα. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το αλάτι τα πιπέρια το σκόρδο τη βυσσινάδα τη μουστάρδα και το τζίτζερ. Ανακατεύουμε καλά και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε το κοτόπουλο. Το σκεπάζουμε με σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ ανακινώντας 1 -2 φορές τα κομμάτια του κοτόπουλου. ( Εγώ το άφησα μόνο 3 ώρες δεν είχα περιθώριο χρόνου). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς κι αέρα. Σε πυρέξ ή καλύτερα σε γάστρα που σκεπάζει τοποθετούμε το κοτόπουλο χωρίς κενά ανάμεσα και περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή με καπάκι για 45 λεπτά γυρίζοντας μια φορά τα κομμάτια. Ανεβάζουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο (ξεσκέπαστο) για 15 λεπτά. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή μακαρόνια.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies