Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κοτόπουλο με γιαούρτι

Κοτόπουλο με γιαούρτι

από kmir

KotopouloGiaourtiΤου Αλέξανδρου Γιώτη

Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές
1 κρεμμύδι σε ψιλές ροδέλες
2 σκ. σκόρδο λιωμένες
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
1 κ.γ. σκόνη πιπερόριζα
1 κ.γ. μπαχάρι
1- 2 πρέζες τσίλι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μισή ποσότητα μπαχαρικών, το αλατοπίπερο, το λάδι και τα σκορδοκρέμμυδα. Αφήνουμε για δύο ώρες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο ανακατεύοντας. Αφήνουμε για άλλες δέκα ώρες στο ψυγείο. Το μπελαλίδικο είναι ότι πρέπει πρώτα να σκουπίσουμε τις μπουκιές από τη γιαουρτομαρινάδα πριν τις τσιγαρίσουμε, για να ροδίσουν. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε τα άλλα μισά μπαχαρικά στο τηγάνι και σβήνουμε με νερό. Σιγομαγειρεύουμε έως ότου γίνει το κοτόπουλο, προσθέτοντας λίγο νερό μόλις χρειάζεται. Στο τέλος, ξαναρίχνουμε το γιαούρτι με τα μπαχαρικά. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή και να ανακατεύουμε συνεχώς. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies