Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κορμός σοκολάτας

Κορμός σοκολάτας

από kmir

kormosΑπό την Κατούφα Αναστασία

Υλικά

3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

2 κουβερτούρες

3 κτ. σούπας κακάο

1 ζαχαρούχο γάλα

3-4 κτ. σούπας κονιάκ

250 γρ. Μαργαρίνη

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά, βάζω τη μαργαρίνη να λιώσει και προσθέτω και το ζαχαρούχο.

Ρίχνω την κουβερτούρα να λιώσει και στο τέλος ρίχνω και το κακάο.

Ανακατεύω συνέχεια σε σιγανή πάντα φωτιά και προσέχω να μην πήξει πολύ.

Κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Σπάω τα μπισκότα σε κομματάκια με το χέρι και τα ραντίζω με το κονιάκ

Αφού έχει κρυώσει το μίγμα της σοκολάτας, ρίχνω μέσα τα μπισκότα και ανακατεύω πολύ καλά με τα χέρια.

Παίρνω 1-2 λαδόκολες (ή αντικολλητικό χαρτί) και αλείφω με πάρα πολύ λίγο βούτυρο. (προσοχή πολύ πολύ λίγο γιατί αλλιώς θα φαίνεται μετά πάνω στον κορμό)

Ρίχνω το μίγμα στη λαδόκολα και την τυλίγω. Δίνω το σχήμα στο κορμό.

Τον βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες και μετά τον βάζω στην ψύξη.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies