Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

από kmir

kolokythopita_glikiaΑπό τη Σταματία Γούση

Υλικά

1 κιλό φύλλο σφολιάτα ή φύλλο κρούστας ή ζύμη τάρτας.

300 γρ. ανθότυρο

3 αυγά

3/4 κούπας ζάχαρη

1/4 κούπας σιμιγδάλι

1/2 κούπα γάλα εβαπορέ

2 κουταλάκια κανέλλα

1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

1 κιλό κίτρινο κολοκύθι

Για τη ζύμη τάρτας

1 1/2 κούπα αλεύρι

1/2 κούπα βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια

λίγο αλάτι

λίγη ζάχαρη

1 αυγό

Για το γαρνίρισμα: 250 γρ. Σαντιγύ, 2/3 κούπας χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Ζεματάμε το κολοκύθι, το κόβουμε κομμάτια και το στραγγίζουμε. Κόβουμε το ανθότυρο σε κομματάκια, το βάζουμε στο μίξερ μαζί με το γάλα, και το σιμιγδάλι και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά με τη κανέλλα και το γαρύφαλλο. Στο τέλος ρίχνουμε και το κολοκύθι και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Ανακατεύουμε στο μίξερ τα υλικά για τη ζύμη της τάρτας. Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ, την τοποθετούμε στην ταρτιέρα και την πιέζουμε με τις παλάμες μας, ώστε να εφαρμόσει καλά μέσα σ’ αυτήν. Αδειάζουμε από πάνω το μίγμα που έχουμε φτιάξει και βάζουμε την ταρτιέρα στο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 45′ έως 1 ώρα. Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τα καρύδια, για να πάρουν λίγο χρώμα. Αφού ψηθεί η τάρτα, στολίζουμε από πάνω με τη σαντιγύ και τα καρύδια.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies