Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κολοκυθάκια αυγολέμονο!

Κολοκυθάκια αυγολέμονο!

από kmir

KolokuthakiaAugolemonoΥλικά
7-8 μέτρια κολοκύθια
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
½ φλ. τσ. φυτίνη
Μισό ματσάκι μαϊντανός
1 μικρό καρότο
Λίγο δυόσμο
1 φλ. τσ. ρύζι καρολίνα

Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
Χυμό από 2-3 λεμόνια

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μυτερό κουταλάκι,προσέχοντας να μείνει η μια άκρη κλειστή και να μην σπάσουν. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και το καρότο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το καρότο. Στην συνέχεια, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι, το και μισό φλιτζάνι νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και το ρύζι. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κολοκύθια και καλύπτουμε το άνοιγμα με ένα κομμάτι από την ψίχα. Τοποθετούμε τα κολοκύθια σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τη φυτίνη, λίγο αλατοπίπερο ακόμα και μια κούπα νερό. Μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά περίπου.

Για το αυγολέμονο
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού. Παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το ζουμί του φαγητού και το προσθέτουμε στα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος περιχύνουμε τα κολοκύθια με το μείγμα των αυγών, κουνάμε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Καλή όρεξη!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies