Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Κοκτέιλ ουσιών μας κάνει αόρατους στα κουνούπια!

Κοκτέιλ ουσιών μας κάνει αόρατους στα κουνούπια!

από kmir

kounoupiΈνα «κοκτέιλ» φυσικών ουσιών του ανθρώπινου δέρματος ίσως αποδειχθεί το αποτελεσματικότερο αντικουνουπικό, καθώς καθιστά το ανθρώπινο σώμα «αόρατο» στα κουνούπια.

Σύμφωνα, με το BBC oι ερευνητές, του κέντρου ερευνών του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας διαπίστωσαν ότι όντως το εν λόγω «κοκτέιλ» καθιστά το ανθρώπινο δέρμα αόρατο για τα κουνούπια, τα οποία δεν το πλησίαζαν σε σχετικές δοκιμές τους.

Τα κουνούπια μπορούν να μυρίσουν το στόχο τους ακόμη κι από απόσταση 30 μέτρων, αλλά με αυτές τις φυσικές ουσίες μπλοκάρεται η όσφρησή τους, γεγονός που κάνει τους επιστήμονες να αισιοδοξούν ότι θα περιοριστεί σημαντικά η εξάπλωση -ειδικά- της ελονοσία, που μεταδίδεται από τα κουνούπια και σκοτώνει περίπου 600.000 ανθρώπους το χρόνο.

Η οσμή που αναδίδει κάθε ανθρώπινο σώμα, συντίθεται από πτητικές χημικές ουσίες και κάποιες από αυτές αφήνουν αδιάφορα τα κουνούπια. Η νέα μελέτη εντόπισε ποιες ακριβώς χημικές ουσίες δημιουργούν ανοσμία στα κουνούπια κι αυτές χρησιμοποίησαν στο “κοκτέιλ”

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies