Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες

Κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες

από kmir

kokkinistoΑπό την Μίνα Καροπούλου

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες

6-8 μέτριες πατάτες

1 πράσινη πιπερία

1 κόκκινη πιπεριά

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί

2 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη

2-3 ντομάτες

1 κουταλιά πελτέ ντομάτα

αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το κρέας να τσιγαριστεί το σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο και χοντροκομμένο το κρεμμύδι, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 45′ περίπου.

Κόβουμε τις πατάτες τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με το μίγμα για τις πατάτες. Τις ρίχνουμε σ’ ένα πήλινο ταψί ή γάστρα, κόβουμε και τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ρίχνουμε & αυτές με τις πατάτες. Βάζουμε & τα φύλλα δάφνης. Εφόσον βράσει το κρέας το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες και τα περιχύνουμε με το ζουμί του.

Χτυπάμε στο multi τις ντομάτες, το πελτέ, το σκόρδο, λίγο αλάτι & λίγο πιπέρι και ρίχνουμε τη σάλτα στο ταψί, ρίχνουμε και λίγη μαργαρίνη, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 180 βαθμούς.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies