Υλικά
Μισό αρνάκι ή κατσικάκι
Αλάτι-πιπέρι
150 γρ. βούτυρο
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
250 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένα ή κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο. Σε μια πήλινη γάστρα βάζουμε πρώτα μια στρώση κρέας, μετά τυρί, μετά πάλι κρέας και σκεπάζουμε με το καπάκι. Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για 2 και ½ ώρες στους 180 βαθμούς κελσίου.