Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κις Λοραιν

Κις Λοραιν

από kmir

kis_loraineΑπό την Κατερίνα Περαντωνάκη

Υλικά

1 φύλλο ζύμης κουρού ή μπριζέ

1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο έμενταλ

300 ml κρέμα γάλακτος

3 αυγά

αλατοπίπερο

5-6 φέτες μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο

λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεπαγώνεις το φύλλο της ζύμης και το στρώνεις στον πάτο και στα πλαϊνά μιας βουτυρωμένης φόρμας-ταρτιέρας. Τρυπάς τη ζύμη μ’ ένα πιρούνι και την ψήνεις για 10 λεπτά στο φούρνο. Στο μεταξύ αναμιγνύεις σ’ ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τ’ αυγά. Προσθέτεις το τριμμένο έμενταλ και αλατοπιπερώνεις ελαφρά. Βγάζεις τη ζύμη από το φούρνο και ρίχνεις το μίγμα που ετοίμασες. Προσθέτεις από πάνω τα κομματάκια του μπέικον και την ξαναβάζεις στο φούρνο. Ψήνεις μέχρι να κάνει κρούστα η γέμιση και να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρεις την κις Λοραίν ζεστή ή χλιαρή.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies