Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα

από kmir

kimadopita_1

Από την Κική Σταυροπούλου

Υλικά:

Για το φύλλο!

μισό κιλό αλεύρι

1 ποτήρι του κρασιού λάδι

1 σφηνάκι ξύδι

αλάτι

χλιαρό νεράκι (όσο πάρει)

Για την Γέμιση!

3/4 κιμά μοσχαρίσιο

λάδι

κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λίγο κρασί λευκό

αλάτι

πιπέρι

μισό κιλό φέτα τριμμένη

διάφορα τριμμένα τυριά

2 αυγά

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ο κιμάς και προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ανοίγουμε ένα φύλλο για ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι. Λαδώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Τα “περισσεύματα” από το πρώτο φύλλο, από το χείλος του ταψιού τα κόβουμε και τα βάζουμε σε σειρά επάνω στο πρώτο φύλλο αφού το λαδώσουμε. Προσθέτουμε την γέμιση. Ανοίγουμε δύο ακόμα στρογγυλά φύλλα. Σκεπάζουμε με τον ένα την πίτα και λαδώνουμε, σκεπάζουμε και με το δεύτερο και το λαδώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φύλλο, στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies