Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κερασένια πανακότα γιαουρτιού

Κερασένια πανακότα γιαουρτιού

από kmir

KeraseniaPanakotaΤης Μαρίας Νομικού

Υλικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
220 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
150 γρ. κεράσια πολτοποιημένα
80 γρ. κεράσια κομμένα σε κομματάκια
4-5 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. κρύο νερό
1 φακελάκι ζελατίνη granulé
Για το γαρνίρισμα
100 ml κρέμα γάλακτος (φυτική ή κανονική)
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
λίγο ξύσμα λεμονιού
4 κεράσια με το κοτσάνι τους

Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα 150 γρ. κεράσια και τα βάζουμε στο multi μαζί με το γιαούρτι για να πολτοποιηθούν. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα 80 γρ. κεράσια και τα κόβουμε σε κομματάκια. Βάζουμε τη ζελατίνη σε 5 κ.σ. κρύο νερό και την αφήνουμε για 4-5 λεπτά να φουσκώσει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί, ανακατεύοντάς καλά για να λιώσει η ζάχαρη. Πριν το μείγμα βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε τον πολτό των κερασιών με το γιαούρτι και τα ψιλοκομμένα κεράσια. Μοιράζουμε το μείγμα μας σε ποτήρια ή μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το ζελέ να αρχίσει να σταθεροποιείται και να πήζει. Βγάζουμε το μισοπηγμένο ζελέ από το ψυγείο και με το σύρμα (όχι με το μίξερ για να μην διαλυθούν τα κομμένα κεράσια) το ανακατεύουμε ζωηρά για 2 λεπτά, για να αφρατέψει. Τέλος το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να πήξει καλά, χρειάζεται περίπου 3-4 ώρες.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies