Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Καροτόσουπα βελουτέ με κρουτόν σκόρδου

Καροτόσουπα βελουτέ με κρουτόν σκόρδου

από kmir

KarotosoupaMeCroutonΥλικά για την σούπα

8 καρότα
2-3 πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
2 μέτρια κρεμμύδια
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
νερό
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

Υλικά για τα κρουτόν

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση
Κόβετε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, τα αφήνετε 4 λεπτά να τσιγαριστούν και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε το κρασί να εξατμιστεί. Προσθέτετε το νερό ίσα ίσα να καλύψει τα λαχανικά. Διαλύετε τον κύβο και αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε την φωτιά και τα αφήνετε να βράζουν για 30 περίπου λεπτά. Μόλις τα λαχανικά βράσουν τα λιώνετε στο μπλέντερ.Αφήνετε την βελουτέ να πάρει μια ακόμη βράση και κλείνετε το μάτι.

 Παράλληλα ετοιμάζετε τα κρουτόν. Κόβετε το ψωμί σε μικρά κυβάκια και πασπαλίζετε με την σκόνη σκόρδου.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα ψωμάκια. Τα αφήνετε λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

Τέλος, σερβίρετε την σούπα ζεστή και την γαρνίρετε με τα κρουτόν.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies