Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κανελόνια με κιμά

Κανελόνια με κιμά

από kmir

KaneloniaKimasΤης Παναγίωτας Παπαδημητρίου

Υλικά
1 πακέτο κανελόνια
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ ποτηράκι κρασί άσπρο
4 κ.σ. λάδι
1 ξυλάκι κανέλας
1 ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
χυμό ντομάτας
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι

 

 

 

Για τη σάλτσα
1 κονσέρβα ντοματοχυμός
1 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την κανέλα, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο ντοματάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο επί 40 πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του). Μόλις κρυώσει ανακατεύουμε με το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά. Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά. Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα (σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο, μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 ½ ποτήρι νερό). Βράζουμε την σάλτσα για 10΄σε σιγανή φωτιά. Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως. Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο το πυρέξ ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies