Από τον Μπάμπη Αποστολίδη
Για τη γέμιση
- -2 ματσάκια σπανάκι
- -1 κρεμμύδι
- -1/2 κεσεδάκι τυρί κρέμα (150γρ)
- -2 κ.σ παρμεζάνα
- -1 κουτί κανελόνια
Για τη σάλτσα
- -2 κονσέρβες ντοματάκια ψιλοκομμένα
- -1 σκελίδα σκόρδο
- -1 κ.σ κρασί
- -ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Αντί για μπεσαμέλ
- -1/2 κεσεδάκι τυρί κρέμα (150γρ)
- -4 κουταλιές σούπας γάλα
- -μοσχοκάρυδο
- -παρμεζάνα
Εκτέλεση
- -Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι μέχρι να μαραθούν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- -Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
- -Ψήνουμε τη σάλτσα βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.
- -Όταν ψηθεί η ντομάτα τη στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
- -Γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια με τη γέμιση και τα βάζουμε πάνω στη ντομάτα.
- -Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γάλα και το μοσχοκάρυδο.
- -Το ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια και τελειώνουμε με την παρμεζάνα.
- -Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |