Υλικά
1 κιλό καλαμάρια
300 γρ. φέτα
1 πιπεριά Φλωρίνης
Μισή πράσινη πιπεριά
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
Για την μαρινάδα
Μισό φλ. του τσαγιού λάδι
1-2 σκ. σκόρδο
Λίγη ρίγανη
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια μας. Αφαιρούμε τα πλοκάμια τους. Αφήνουμε το σώμα χωρίς να το χωρίσουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ και ρίχνουμε πάνω τους τη μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς και ετοιμάζουμε τη γέμιση μας. Ανακατεύουμε σε μπολ, τη φέτα, τις πιπεριές, τα πλοκάμια ψιλοκομμένα, πιπέρι και λίγο από το λάδι της μαρινάδας μας. Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμαράκια μέχρι μέσα και τα κλείνω με μια οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, από την κάθε πλευρά.