Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κέικ με ταχίνι

Κέικ με ταχίνι

από kmir

keik_tahiniAπό τη Χαρά Μαυρογένη

Υλικά

300 γραμμάρια ταχίνι

300 γραμμάρια ζάχαρη

650 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ. του γλυκού σόδα

μισό ποτηράκι κονιάκ

μισό ποτηράκι νερό

1 κ. του γλυκού κανέλα τριμμένη

1 κ. του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

το ξύσμα της φλούδας ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού

100 γραμμάρια σταφίδες αλευρωμένες

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη για 2 περίπου λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Έπειτα ρίχνουμε το 1/3 από το αλεύρι, προσθέτουμε το νερό και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι και τη σόδα, και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να δέσει η ζύμη ομοιόμορφα. Λαδώνουμε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα σε στρώσεις, πασπαλίζοντας την κάθε στρώση με τις σταφίδες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά, και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies