Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Κέικ με στρώσεις σοκολάτας!

Κέικ με στρώσεις σοκολάτας!

από kmir

ChocolateCake

Της Χριστίνας Ποτέα

Υλικά για το κέικ

250 γρ. Βούτυρο μαλακό

250 γρ. ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 αυγά

200 ml γάλα

50 ml χυμό πορτοκάλι

2 βανίλιες

Για την κρέμα

1 κ.σ . ζάχαρη άχνη

400 ml κρέμα γάλακτος

300 γρ. κουβερτούρα πραλίνας σοκολάτας

 

Για το γαρνίρισμα

200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος

100 ml κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. τριμμένη λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Γι το κέικ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο με το μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και στη συνέχεια τα προσθέτουμε σταδιακά στο βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και χτυπάμε να “δέσουν” καλά τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά. Βάζουμε ένα μικρό τσέρκι πάνω σε ένα ταψί και αδειάζουμε λίγο από το μείγμα (να φτάσει μέχρι τη μέση του τσέρκι), αλείφουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Θα πρέπει να προσέξουμε η θερμοκρασία να είναι πολύ χαμηλή και τα πρώτα 5 λεπτά να μην ανακατέψουμε τη σοκολάτα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε μια βάση από το κέικ από πάνω βάζουμε λίγο από τη γέμιση, από πάνω βάζουμε άλλο ένα κομμάτι από το κέικ και λίγο από τη γέμιση, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να δημιουργήσουμε 3 στρώσεις με κρέμα. Στο τέλος καλύπτουμε και την επιφάνεια του κέικ!

Για τη γαρνιτούρα

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Θα πρέπει να προσέξουμε η θερμοκρασία να είναι πολύ χαμηλή και τα πρώτα 5 λεπτά να μην ανακατέψουμε τη σοκολάτα. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μπλέντερ τη κρέμα γάλακτος, στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε περιμετρικά το κέικ κάνοντας κάθετες γραμμές από κάτω προς τα πάνω. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη λευκή σοκολάτα. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο να παγώσει! Καλή επιτυχία

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies