Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Θάβουν σε ομαδικούς τάφους, νεκρά βρέφη στην Αθήνα!

Θάβουν σε ομαδικούς τάφους, νεκρά βρέφη στην Αθήνα!

από kmir

neogna-Στην Αθήνα του 2013, όσα νεογνά πεθαίνουν για οποιονδήποτε λόγο στα μαιευτήρια, θάβονται σε ομαδικούς τάφους!

Μια ανατριχιαστική πρακτική στην Αθήνα του 2013 φέρνει στο φως καταγγελία μητέρας στο Συνήγορο του Πολίτη, ότι το νεογέννητο βρέφος της το οποίο πέθανε ενώ ήταν ακόμη στο μαιευτήριο ενταφιάστηκε σε ομαδικό τάφο. Μάλιστα η μητέρα στην καταγγελία τονίζει ότι οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν την εκταφή της σορού όταν εκείνη τους το ζήτησε.

Σύμφωνα με το iatropedia ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει σε σχετική έκθεσή του: «Πολίτης κατήγγειλε στον Συνήγορο την ομαδική ταφή του βρέφους της και την άρνηση της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων του Δήμου Αθηναίων να επιτρέψει την, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και παράδοση στη χώρα μας, εκταφή της σορού του». Στη συνέχεια ο Συνήγορος του Πολίτη στο σχετικό έγγραφό του αναφέρει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα νεκρά νεογνά θα πρέπει να θάβονται όπως ακριβώς οι ενήλικοι νεκροί «με διακριτό ατομικό τρόπο κατόπιν έκδοσης εξατομικευμένων ληξιαρχικών πράξεων». Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο Συνήγορος του Πολίτη ήδη από το 2008 σε ειδική έκθεσή του για τους όρους λειτουργίας των κοιμητηρίων, μεταξύ άλλων είχε αναδείξει το ζήτημα της μη σύννομης ομαδικής ταφής βρεφών σε κοιμητήριο του Δήμου Αθηναίων.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων απάντησε πως δεν είχε λάβει γνώση της συγκεκριμένη εγκυκλίου και για το λόγο αυτό εξακολουθούσε να εφαρμόζει την παράνομη πρακτική του ομαδικού ενταφιασμού των βρεφών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή, όσον αφορά την καταγγελλόμενη υπόθεση, διαπίστωσε ότι όντως είχε γίνει ομαδική ταφή βρεφών! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει εκταφή καθώς θα ήταν δύσκολο να ξεχωρίσουν τα βρέφη. Τέλος ζήτησε να αποσαφηνιστεί αν το παιδί της γυναίκας που έκανε την καταγγελία όντως ετάφη ομαδικά και παράλληλα ζητούσε την εκταφή του, είτε ατομικά, είτε -σε περίπτωση που δεν ήταν δυνατό- ομαδικά, όλων των νεογνών που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο τάφο. Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων υιοθέτησε τις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και απευθύνθηκε και προς τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου, στο μέτρο που την αφορά, να εφαρμόζεται από όλους η ισχύουσα νομοθεσία ως προς την φύλαξη, ταφή και εκταφή των νεογνών.

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies