Αρχική Είμαι ΜπαμπάςΔιάφορα Η καλή νοικοκυρά…

Η καλή νοικοκυρά…

από kmir

DouleiesSpitiouΗ απορίες είναι λίγο πολύ κοινές: “Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε; Πόση ώρα παίρνει η κάθε δουλειά;

Τι πρέπει να κάνουμε καθημερινά, τι μια φορά την εβδομάδα, μία φορά τον μήνα ή στην αλλαγή εποχής;”

Η αλήθεια όμως είναι ότι όποια συμβουλή και να δώσει κάποιος, δεν θα βολεύει το ίδιο όλες τις νοικοκυρές. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Σε άλλα σπίτια υπάρχουν παιδιά, σε άλλα όχι. Κάποιοι ζουν μόνοι τους, άλλοι συγκατοικούν, άλλοι συζούν… Με δεδομένες, λοιπόν, αυτές τις ιδιαιτερότητες, εμείς προτείνουμε ένα βασικό πρόγραμμα και εσύ προσάρμοσέ το στα δικά σου μέτρα.

Μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει…
Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το ελάχιστο από αυτό που πρέπει να γίνεται για να διατηρηθεί ένα σπίτι καθαρό. Σε μερικές περιπτώσεις, πιθανότατα να χρειάζεται να κάνεις μερικές από τις συγκεκριμένες δουλειές περισσότερες από μία φορά κάθε μέρα.

Πλύνε τα πιάτα!
Μην αμελήσεις να τα βάλεις στο πλυντήριο, έστω. Μπορεί να μην έχεις δει ποτέ τι συμβαίνει σε έναν νιπτήρα όταν τον αφήσεις γεμάτο πιάτα και ποτήρια για ώρες -και μακάρι να είναι έτσι, εδώ που τα λέμε- αλλά δεν είναι καθόλου όμορφο το θέαμα.
Άσχημες μυρωδιές, λεκέδες που βγαίνουν πιο δύσκολα αν ξεραθούν, ακόμη και μικοοργανισμοί μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους στον νεροχύτη σου. Μάζεψε λοιπόν τα πιάτα σου καθημερινά και η πρώτη εστία βρώμας στην κουζίνα, έχει… τακτοποιηθεί.
Βάλε πλυντήριο!
Στις περισσότερες οικογένειες, ένα πλυντήριο -τουλάχιστον- την ημέρα θεωρείται αναγκαίο. Σκέψου, τα ρούχα της δουλειάς, οι φόρμες των παιδιών, ή οι δικές σας, εσώρουχα, κάλτσες… Μαζεύονται οι στοίβες χωρίς να το καταλάβεις. Ένα φορτίο, λοιπόν, την ημέρα θα σε γλιτώσει -αν μη τι άλλο- από τη δυσάρεστη έκπληξη του να ψάχνεις ρούχα και να μην τα έχεις όταν τα θέλεις. Άσε που αν μαζευτούν σωροί που θα θέλουν ταυτόχρονο πλύσιμο, το ίδιο το πλυντήριο θα… σηκωθεί και θα φύγει
Συμμάζεψε!
Ελέγχοντας καθημερινά την ακαταστασία στο σπίτι, έχεις πολλά θετικά. Πρώτα πρώτα σκέψου ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα τρομάξεις όταν σε πάρουν ξαφνικά οι φίλοι σου και σου πουν “Είστε εκεί; Ωραία, ερχόμαστε!” ή -ακόμη χειρότερα- αν ακούσεις ξαφνικά το κουδούνι τύπου “Α, τι καλά. Έτσι περνούσαμε. Ανεβαίνουμε”.
Επίσης, αν ξοδέψεις λίγα λεπτά την ημέρα τακτοποιώντας τα βασικά, το σπίτι σου δεν θα γίνει ποτέ σαν να έχει πέσει βόμβα. Γιατί τότε, θα τρέχεις ώρες και πάλι δεν θα φτάνεις. Άσε που όλο αυτό λειτουργεί και διαφορετικά αφού όσο καθαρό βλέπεις έναν χώρο, τόσο περισσότερο θέλεις να τον διατηρήσεις έτσι. Υπάρχουν τρόποι για καθαριότητα στο φτερό, που μπορείς να προσαρμόσεις στις δικές σου ανάγκες.
Αρχειοθέτησε τη χαρτούρα!
Αν δεν το κάνεις αυτό καθημερινά, ρισκάρεις να γεμίσεις το σπίτι του με στοίβες που όχι μόνο θα σου δημιουργούν μόνιμη ακαταστασία, αλλά θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη όταν θα θέλεις να βρεις κάτι συγκεκριμένο. Βάλτο στο καθημερινό πρόγραμμα να ξεχωρίζεις και να αρχειοθετείς τα πάντα: λογαριασμούς, ενημερώσεις σχολείου, προσφορές, προσωπική αλληλογραφία κ.ο.κ.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies