Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Η «έγκυος» που πάσχει από κίρρωση του ήπατος

Η «έγκυος» που πάσχει από κίρρωση του ήπατος

από kmir

EGKUOS-YPAR 1Η κατανάλωση αλκοόλ προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Όταν η Jo ανεβαίνει στο λεωφορείο, πολλές φορές οι επιβάτες σηκώνονται και της προσφέρουν τη θέση τους ή τη ρωτούν πότε θα γεννήσει. Στα 35 της και με τη φουσκωμένη της κοιλιά, δεν είναι παράλογο. Αλλά η ιστορία πίσω από την «εγκυμοσύνη» της είναι πολύ διαφορετική και οφείλεται στον εθισμό της στο αλκοόλ!

Όπως γράφει η Daily Mail, η υπερκατανάλωση αλκοόλ προκάλεσε σημαντική ζημιά στο ήπαρ με αποτέλεσμα η 35χρονη να πάθει κίρρωση. Ως παράπλευρη συνέπεια, η Jo έχει ασκίτη με ποσότητα υγρού να συγκεντρώνεται στην περιτοναϊκή κοιλότητα (κάτω μέρος της κοιλιάς). Αυτό είναι που προκαλεί την εικόνα της εγκυμονούσας.

Το υγρό αυτό περιέχει και τοξίνες τις οποίες, υπό κανονικές συνθήκες, θα επεξεργαζόταν το συκώτι της, εάν δεν είχε καταστραφεί από το αλκοόλ.

Κάθε τρεις εβδομάδες η 35χρονη επισκέπτεται νοσοκομείο στο Middlesbrough όπου αφαιρούνται πολλά λίτρα από το υγρό αυτό με μία επώδυνη διαδικασία που περιλαμβάνει την τοποθέτηση βελόνας και καθετήρα στο σώμα της.

Μόνη της ελπίδα για να επιβιώσει είναι η μεταμόσχευση αν και ακόμα και σε περίπτωση που βρεθεί μόσχευμα, πάλι δεν υπάρχει εγγύηση πως θα τα καταφέρει.

Η Jo είναι μία από τις «πρωταγωνίστριες» της εκπομπής Old Before My Time που προβλήθηκε χθες στη βρετανική τηλεόραση με σκοπό να αναδείξει τη μεγάλη ζημιά που προκαλούν στον οργανισμό τους νέοι της Βρετανίας λόγω της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ.

Σύμφωνα με στοιχεία από νοσοκομεία, καταγράφεται αύξηση 117% στις παθήσεις του ήπατος λόγω αλκοόλ στους νέους κάτω των 30 ενώ οι θάνατοι από τέτοιες παθήσεις αυξήθηκαν την τελευταία δεκαετία 20%!

www.newsbeast.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies