Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Εσείς που θα «τσικνίσετε» φέτος;

Εσείς που θα «τσικνίσετε» φέτος;

από kmir

TsiknoPemptiΜπορεί να ζούμε την οικονομική κρίση, όμως η παράδοση προστάζει κάθε χρόνο να γιορτάζουμε την “Τσικνοπέμπτη”.

Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε μια περιουσία για να γιορτάσετε την ημέρα αυτή. Η “Τσικνοπέμπτη” απαιτεί πρωτίστως καλή παρέα και πολύ κρασί!

Πως φτάσαμε να γιορτάζουμε την “Τσικνοπέμπτη”;

Η “Τσικνοπέμπτη” είναι μια σύνθετη λέξη, προέρχεται από την ημέρα Πέμπτη και την λέξη “τσίκνα” (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος). Η αλήθεια είναι πως η αρχή αυτής της γιορτής χάνεται στους αιώνες! Το μόνο σίγουρο είναι πως την ημέρα αυτή τρώμε κρέας ψημένο! Το έθιμο της “Τσικνοπέμπτης” τοποθετείτε στην 2η εβδομάδα, της λεγόμενης “Κρεατινής” εβδομάδας. Η Καθαρά Δευτέρα απέχει μόνο 11 μέρες και η σαρανταήμερη νηστεία για να φτάσουμε στο Πάσχα, είναι προ των πυλών!

Κάποτε και τώρα….

Στα παλιά τα χρόνια την ήμερα αυτή έτρωγαν “το παστό”, ουσιαστικά έβραζαν το λίπος του κρέατος με λίγο νερό. Αφού έβραζε, το σούρωναν και το φυλούσαν σε ένα πήλινο δοχείο για όλο τον χρόνο. Όμως το μυστικό ήταν στον πάτο του καζανιού, εκεί λοιπόν έμεναν οι “τσιγαρίδες”, που έδιναν στο φαγητό μια ξεχωριστή, πεντανόστιμη γεύση! Η τελετουργία δεν είχε ακόμα τελειώσει… έπρεπε να βράσουν το κρέας στο καζάνι με λίγο κρασί και μπαχαρικά. Στην συνέχεια καθάριζαν το κρέας από τα κόκαλα και πρόσθεταν τα λουκάνικα. Η τελική πινελιά ήταν να περιχύσουν το λίπος στο φαγητό! Εσείς δεν έχετε από τα να προμηθευτείτε το κρέας της αρεσκείας σας, να το ψήσετε στα κάρβουνα ή στον φούρνο, παρέα πάντα με καλούς φίλους! Καλή “Τσικνοπέμπτη” σε όλους!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies