Αρχική Είμαι ΈγκυοςΣεξουαλικότητα Επιτρέπεται το σεξ στην εγκυμοσύνη;

Επιτρέπεται το σεξ στην εγκυμοσύνη;

από kmir

 

ΑΛΗΘΕΙΑ «Υπάρχουν στάσεις που… βολεύουν περισσότερο»

Όλες οι στάσεις είναι ασφαλείς. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να αποφεύγεται η άσκηση πίεσης στην κοιλιακή χώρα. Ας εξετάσουμε όμως τι συμβαίνει συγκεκριμένα σε μερικές από τις πιο διαδεδομένες ερωτικές στάσεις:

Όταν η γυναίκα γονατίζει «στα τέσσερα» και ο σύντροφός της βρίσκεται από πίσω, πετυχαίνει βαθιά διείσδυση χωρίς ν’ ασκεί καθόλου πίεση στην κοιλιά, χαϊδεύοντας παράλληλα το στήθος και την κλειτορίδα της.

Ανάλογα προτερήματα υπάρχουν κι όταν η γυναίκα είναι από πάνω, στητή, χωρίς να σκύβει προς το θώρακα του συντρόφου της (ως «ανάβαση στο δέντρο» αναφέρεται στο Κάμα-Σούτρα), με επιπλέον «ατού» ότι η ίδια ελέγχει το βάθος, την ένταση και τη γωνία της διείσδυσης, ενώ εξασφαλίζεται και οπτική επαφή.

Η καθιστή στάση τώρα (ο άντρας κάθεται στην άκρη του κρεβατιού και η γυναίκα πάνω του) είναι πολύ βολική, ενώ μπορεί και να τροποποιηθεί: όταν η κοιλιά αρχίσει να μεγαλώνει, η γυναίκα κάθεται πάνω στον άντρα με την πλάτη της στραμμένη στο πρόσωπό του.

Το «κουτάλι» τέλος (με τη γυναίκα να είναι ξαπλωμένη στο πλάι και τον άντρα να έχει έρθει από πίσω της, σε σχήμα S) το προτιμούν πολλοί μέλλοντες γονείς.

ΜΥΘΟΣ «Το σπέρμα μπορεί να προξενήσει πρόωρο τοκετό»

Είναι γεγονός πως, όταν το σπέρμα έρθει σ’ επαφή με τον τράχηλο της μήτρας, προκαλεί τη διαστολή του κι αυτό γιατί περιέχει μια ουσία, την προσταγλανδίνη, η οποία οδηγεί στην «ωρίμανσή» του. Ωστόσο, η ποσότητα της ορμόνης είναι τέτοια που δεν επηρεάζει ουσιαστικά τον τράχηλο. «Το σεξ τελικά δεν διεγείρει την έναρξη του τοκετού», πιστοποιεί επίσης έρευνα που διεξήχθη στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Μαιευτική & Γυναικολογία». Παρότι όμως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το σεξ, το τελευταίο τρίμηνο, μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό ή σε μειωμένο βάρος ή ύψος του παιδιού, αρκετοί γυναικολόγοι συνιστούν να αποφεύγεται η εκσπερμάτωση στον κόλπο.

Άγχη, γένους αρσενικού

Αν νομίζεις ότι το ερώτημα «μπορώ να κάνω σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης» είναι αποκλειστικά δικό σου προνόμιο, ξανασκέψου το! Και οι άντρες έχουν αρκετό άγχος τόσο για τη σύντροφο και το έμβρυο όσο και για τους ίδιους.

Πάντως, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ένας γενικός «κανόνας» για το πώς αντιδρούν οι άντρες απέναντι στην εικόνα της εγκύου συντρόφου τους. Μερικοί αρέσκονται στις αλλαγές του γυναικείου σώματος και νιώθουν πιο κοντά στις συντρόφους τους. Άλλοι μπορεί να νιώθουν μειωμένη διάθεση λόγω του άγχους για την υγεία του εμβρύου και της μητέρας, αλλά και για την επερχόμενη πατρότητα. Αυτό σημαίνει ότι η σεξουαλική τους διάθεση ενδέχεται να αυξηθεί ή και να μειωθεί.

Γεγονός πάντως είναι ότι η επικοινωνία με το σύντροφό σου είναι απαραίτητη και σ’ αυτή την περίπτωση. Μόνο εσύ μπορείς να τον βοηθήσεις να συμφιλιωθεί με την ιδέα της αλλαγής της εικόνας σου όσο και της ιδιότητάς σου ως μέλλουσας μητέρας.

…………………………………………………………………………………………………..

Πηγή περιοδικό PREVENTION

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies