Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Εκτός παιδικών σταθμών θα μείνουν 25.000 παιδιά!

Εκτός παιδικών σταθμών θα μείνουν 25.000 παιδιά!

από kmir

stathmoiΠενήντα εκατ. ευρώ αναζητά το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να μη μείνουν εκτός παιδικών σταθμών περίπου 25.000 παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 91.000 (για την ακρίβεια 91.153), ενώ τα 150 εκατ. που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα καλύπτουν 60.000 παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι μένουν εκτός 30.000 παιδιά για τα οποία θα χρειάζονταν επιπλέον 75 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, από τις 91.000 αιτήσεις εκτιμάται ότι γύρω στις 6.000 με 8.000 αιτήσεις δεν πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί, άρα ο συνολικός αριθμός τους θα μειωθεί σε 83.000 με 85.000.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που διήρκησε τρισίμιση ώρες μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ: «Το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει την αναζήτηση κονδυλίων προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για τα παιδιά», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γ. Μιχελάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης τόνισε ότι «το μεγάλο θέμα για εμάς είναι να πάρουμε περισσότερα παιδιά στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ δεδομένου ότι περνάμε μία παρατεταμένη οικονομική κρίση και υπάρχει οικονομική στενότητα στις οικογένειες. Ο κύριος υπουργός κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και εμείς ως ΚΕΔΕ θα τις εξετάσουμε στην κατεύθυνση, να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς», πρόσθεσε ο κ. Ασκούνης.

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies