Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Εκμέκ καταΐφι

Εκμέκ καταΐφι

από kmir

ekmekΑπό την Κατερίνα Παπά

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο καταΐφι

2 πακέτα βούτυρο και έξτρα βούτυρο για τα φύλλα και το ταψί

1 πακέτο ζάχαρη

κανελογαρύφαλλο

λεμόνι

κονιάκ

1,5 φλυτζ. ασπρισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα σε κομματάκια

2 κουτιά κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση

Χωρίζετε το καταϊφι σε 3 μέρη, αφού πρώτα το έχετε ανοίξει καλά. Αλείφετε ένα 30άρι ταψί με βούτυρο και βάζετε το πρώτο μέρος του φύλλου αλειμμένο με βούτυρο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το δεύτερο και το τρίτο φύλλο. Ραντίζετε την επιφάνεια με βούτυρο (χρειάζονται 2 πακέτα) και ψήνετε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει καλά, το σιροπιάζετε με καυτό και δεμένο σιρόπι που έχετε φτιάξει, με 1 πακέτο ζάχαρη, 3 φλ. νερό, 1 κουταλάκι κανελογαρύφαλλο, λεμόνι και κονιάκ. Απλώνετε τα μισά αμύγδαλα στο γλυκό και αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε την σαντιγί με 2 κουτιά κρέμας γάλακτος και την απλώνετε ομοιόμορφα. Απλώνετε και τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Το γλυκό σας είναι έτοιμο και είναι υπέροχο!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies