Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΔιατροφή & Άσκηση Είναι το σώμα σου στη μόδα;

Είναι το σώμα σου στη μόδα;

από kmir

SwmaModaO τρόπος που αντιλαμβάνεται η μέση γυναίκα το σώμα της είναι με τις λέξεις «κιλά» και «λίπος».

Της Μαρίας Σαμιώτη, ψυχοθεραπεύτριας-οικογενειακής θεραπεύτριας

Οι μελέτες δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι γυναίκες, μετρούν την προσωπική τους αξία και εκτιμούν τον εαυτό τους βασιζόμενοι στην εμφάνιση τους! Η παγκόσμια επιρροή της Δυτικής κοινωνίας και των Media ασκεί τεράστια πίεση τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες να δείχνουν όμορφοι και να ταιριάζουν στο «ιδανικό» σώμα.

Λιμοκτονώντας για να ταιριάξουμε στα πρότυπα!

Οι επικίνδυνες, πλέον, εμμονές με την ομορφιά επιδεινώνονται από την τηλεόραση, τα περιοδικά, τις διαφημιστικές πινακίδες και την κοινωνική δικτύωση. Βομβαρδιζόμαστε με μηνύματα και εικόνες για μία εξαιρετικά λεπτή «ιδανική» εικόνα σώματος. Είναι τόσο ριζωμένη στο μυαλό μας που γίνεται όλο και πιο οικεία σε μας. Έτσι, απομακρυνόμαστε και σχεδόν «απεχθανόμαστε» τους τύπους σώματος που βλέπουμε στην πραγματική ζωή. Πεθαίνουμε της πείνας, παρατηρούμε ατέλειες και ελαττώματα! Οι άνθρωποι επιθυμούν να ανήκουν και να «ταιριάζουν» και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οτιδήποτε εμφανίζεται ως «κανονικός-ιδανικός» σωματότυπος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να δημιουργεί έναν παροξυσμό στις γυναίκες και πλέον και στους άντρες!

Τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα με το γεγονός ότι το περιζήτητο-ιδανικό-σώμα-της-εποχής είναι αδύνατον να επιτευχθεί! Προοδεύει το σώμα μέσα στα χρόνια ή η ιστορία επαναλαμβάνεται;

 

Ας ρίξουμε μια ματιά στους “ιδανικούς” σωματότυπους μέσα από το πέρασμα των δεκαετιών…

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies