Αρχική Παιδί 2-6Υγεία Διαταραχές σίτισης στα παιδιά

Διαταραχές σίτισης στα παιδιά

από kmir

Πού μπορώ να βρω βοήθεια για το παιδί μου;

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τα πιθανά ιατρικά αίτια του προβλήματος κατάποσης. Ένας εκπαιδευμένος-πιστοποιημένος παθολόγος λόγου και ομιλίας μπορεί να αξιολογήσει τη σίτιση και την κατάποση, και να προτείνει θεραπεία όταν χρειάζεται. Πολλοί ειδικευμένοι ιατροί, παθολόγοι λόγου και ομιλίας, και άλλοι θεραπευτές επαγγελμάτων υγείας, μπορούν να συνεργαστούν στην αξιολόγηση και τη θεραπεία προβλημάτων σίτισης και κατάποσης.

Με ποιον τρόπο αξιολογεί ο παθολόγος λόγου και ομιλίας τις διαταραχές κατάποσης;

Προσεκτική λήψη του ιατρικού ιστορικού, της ανάπτυξης και των συμπτωμάτων του παιδιού σας,εξέταση της δύναμης και της κίνησης των μυών που συμμετέχουν στην κατάποση,παρατήρηση της σίτισης ώστε να εξεταστεί η σωματική στάση, η συμπεριφορά και οι στοματικές κινήσεις του παιδιού κατά την κατανάλωση στερεών και υγρών,πιθανώς εκτέλεση ειδικών εξετάσεων για την αξιολόγηση της κατάποσης

Ποιες θεραπείες βοηθούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων κατάποσης;

Η θεραπεία ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα με το αίτιο και τα συμπτώματα του προβλήματος κατάποσης. Μερικές θεραπείες είναι:

ασκήσεις αύξησης της δύναμης, της αίσθησης και του συντονισμού των μυών που συμμετέχουν στη σίτιση και την κατάποση, συστάσεις για ειδικές τροφές, εξοπλισμό ή τεχνικές για τη βελτίωση της σίτισης και της κατάποσης

Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι συγγενείς ή οι νοσηλευτές;

Κάνοντας ερωτήσεις για να κατανοήσουν το πρόβλημα σίτισης και κατάποσης του παιδιού σας, επιβεβαιώνοντας ότι έχετε κατανοήσει καλά το θεραπευτικό πρόγραμμα του παιδιού σας, παρακολουθώντας θεραπευτικές συνεδρίες και εφαρμόζοντας τις συνιστώμενες τεχνικές στο σπίτι και στο σχολείο, επικοινωνώντας με όλους όσοι ασχολούνται με τα προβλήματα σίτισης και κατάποσης και τη θεραπευτική αγωγή του παιδιού σας

Ποιοι παθολόγοι λόγου και ομιλίας θεωρούνται εκπαιδευμένοι;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκπαιδευμένοι θεωρούνται οι παθολόγοι λόγου και ομιλίας που κατέχουν πτυχίο master’s ή διδακτορικό, πιστοποιητικό κλινικής επάρκειας από την Αμερικανική Ένωση Λόγου–Γλώσσας–Ακοής (American Speech–Language–Hearing Association: ASHA) και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της πολιτείας όπου εργάζονται.

Ο πιστοποιημένος παθολόγος λόγου και ομιλίας εργάζεται σε νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα εξωτερικής νοσηλείας, ιδιωτικά κέντρα, σχολεία.

Συνιστάται στους γονείς να ζητούν παθολόγο λόγου και ομιλίας με πιστοποίηση ASHA και εμπειρία στη διάγνωση και τη θεραπεία των προβλημάτων σίτισης και κατάποσης σε παιδιά.

Για πληροφορίες ή παραπομπή  σε πιστοποιημένο παθολόγο λόγου και ομιλίας, επικοινωνήστε:

Αμερικανική Ένωση Λόγου–Γλώσσας–Ακοής (American Speech–Language–Hearing Association: ASHA) www.asha.org

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies