Αρχική Παιδί 2-6Διατροφή Δημιουργήστε την δική σας….Φρουτοπία!

Δημιουργήστε την δική σας….Φρουτοπία!

από kmir

Το ένα του ξινίζει…!

Είναι αλήθεια, πως κάποιες γεύσεις φρούτων θα το κάνουν να μη θέλει να ξαναδοκιμάσει. Λόγω της περιεκτικότητας τους σε οξέα, τα φρούτα δημιουργούν στα παιδιά την τάση για…γκρίνια! Διακωμωδήστε το, κάνοντας έντονες γκριμάτσες και ήχους έτσι, ώστε να γελάσετε μαζί. Το παιδί έχει τη τάση να μιμείται κάτι που αρχικά προκάλεσε γέλιο. Ταΐστε ο ένας τον άλλο γελώντας μέχρι να συνηθίσει τη ξινή γεύση και μη ξεχνάτε να χειροκροτήστε κάθε φορά που τα καταφέρνει! θα βοηθούσε, επίσης, ένα σύστημα επιβράβευσης με μια βόλτα στο ζωολογικό κήπο ή την παιδική χαρά, αφού κατανάλωσε τα φρούτα της εβδομάδας.

Ο επιμένων νικά!

Έχετε δώσει τη μάχη σας όμως η απογοήτευση είναι το μόνο αποτέλεσμα; Μην τα παρατάτε τόσο εύκολα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά αντιδρούν σε κάθε καινούρια γεύση, μυρωδιά και όψη (νεοφοβία) και μπορεί να χρειαστούν από 10 έως 20 προσπάθειες από τους γονείς, μέχρις ότου συνηθίσουν σε κάθε τι νέο. Κάντε λίγο υπομονή και να θυμάστε ότι ίσως δεν συμπαθήσει τελικά όλα τα φρούτα. Αποφύγετε την υπερβολική αναφορά και πίεση, γιατί μπορεί να του δημιουργήσουν τελικά αποστροφή.

Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει…

Μην περιμένετε από το παιδί σας να φάει φρούτα όταν εσείς δεν τα δοκιμάζετε καν. Πάρτε ένα φρούτο από το καλάθι και απολαύστε το! Κάτι τέτοιο, σε καθημερινή βάση, φαίνεται στα μάτια του ως μια αυτόματη συνήθεια της ζωής σας. Δοκιμάστε να το φέρετε σε επαφή με τα φρούτα τις ώρες ενδιάμεσα των γευμάτων, και όχι τις στιγμές που έχει φάει και είναι ήδη χορτάτο. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες να δοκιμάσει, ενώ ταυτόχρονα έχει ένα θρεπτικό σνακ.

Γλυκό…κουταλιές!

Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα όμως τίποτα δεν συγκινεί το παιδάκι σας, ξετρυπώστε από το ντουλάπι τη «μαμά» των μπαχαρικών, την κανέλα και το νέκταρ των λουλουδιών, το μέλι! Αρωματίστε και γλυκάνετε το μήλο, το πορτοκάλι, το μανταρίνι ή την μπανάνα και άλλα φρούτα και το σίγουρο είναι ότι θα νικήσει η μυρωδιά και η γεύση. Είναι κατανοητό ότι όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και δεν θα μπορούσαν να γίνουν εύκολα μετά από μια κουραστική και αγχώδη ημέρα στη δουλειά. Αφιερώστε λίγο χρόνο το σαββατοκύριακο ή για τους πιο ξεκούραστους γονείς, κάποια απογεύματα, και θα δείτε σιγά σιγά τις προσπάθειες σας να αποφέρουν καρπούς…καρπούς φρούτων!

www.diatrofi.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies