Αρχική Μωρό 0-2Θηλασμός Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή

Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή

από kmir

ibfan_elladasΜε αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του «Δικτύου Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή – IBFAN Ελλάδας» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη δράση του.

του Στέλιου Παπαβέντση, παιδίατρου

Πρόκειται για έναν Πανελλήνιο Σύλλογο που αποτελεί μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Δίκτυο υπερασπίζεται το δικαίωμα των βρεφών και των μικρών παιδιών να θηλάζουν, όπως και το δικαίωμα των γονιών να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την βρεφική διατροφή οι οποίες θα είναι σύμφωνες με την επιστημονική γνώση και ανεξάρτητες από κερδοσκοπικούς σκοπούς. Υιοθετούμε τις επτά αρχές του IBFAN (International Baby Food Action Network/ Διεθνές Δίκτυο Δράσης για την Βρεφική Διατροφή):

-το δικαίωμα των βρεφών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας.

-το δικαίωμα των οικογενειών σε επαρκή τροφή.

-το δικαίωμα των γυναικών να θηλάζουν και να κάνουν ενημερωμένες επιλογές που ακολουθούν επιστημονικά κριτήρια σχετικά με τη διατροφή του μωρού τους.

-το δικαίωμα των γυναικών για πλήρη υποστήριξη, ώστε να θηλάσουν επιτυχώς και να ακολουθήσουν σωστές πρακτικές στη βρεφική διατροφή.

-το ανθρώπινο δικαίωμα για υπηρεσίες υγείας που ανταποκρίνονται στις βασικές τους ανάγκες.

-το δικαίωμα των επαγγελματιών υγείας και των καταναλωτών σε συστήματα υγείας που είναι ελεύθερα από εμπορικές πιέσεις.

-το δικαίωμα των ανθρώπων να οργανώνονται σε διεθνή σύμπραξη ώστε να διασφαλίζουν αλλαγές που προστατεύουν την υγεία τους.

Το δίκτυο συλλέγει επίσης καταγγελίες για παραβίαση του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος και αποστέλλονται στο διεθνές IBFAN, στην Εθνική Επιτροπή Θηλασμού και στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού.

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ifban.gr όπου συλλέγουμε και υπογραφές για την προστασία του θηλασμού στη χώρα μας. Γίνετε μέλη του συλλόγου για να βοηθήσετε στην προστασία του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα και στην καλύτερη δυνατή υγεία των παιδιών μας. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία και δημοσιοποίηση ερευνών σχετικά με το μητρικό θηλασμό, τη βρεφική και παιδική διατροφή στην Ελλάδα.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies