Αρχική ΔιάφοραΚαλοκαίρι Γυαλιά ηλίου: Aπαραίτητα στα παιδιά

Γυαλιά ηλίου: Aπαραίτητα στα παιδιά

από kmir

 

gynaika-paidi-2

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από την αγορά γυαλιών ηλίου:

– Μικρά παιδιά κάτω των 3 ετών δύσκολα κρατούν γυαλιά ηλίου στο πρόσωπό τους. Τα βλέπουν σαν ενοχλητικό αξεσουάρ και συχνά τα καταστρέφουν. Αν το παιδί σας δεν δέχεται τα γυαλιά ηλίου, προτιμήστε το καπέλο.

-Επιλέξτε γυαλιά που διαθέτουν πιστοποίηση η οποία να αποδεικνύει την  απορροφητικότητα κατά 100%, για όλες τις υπεριώδεις ακτίνες, δηλαδή για τις UV-B και UV-A.

-Καλύτερα να προτιμήσετε γυαλιά με όχι πολύ σκούρους φακούς.

-Η επιλογή των ανοιχτόχρωμων φακών έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: τα παιδιά θα τα συνηθίσουν και θα τα φορούν πιο εύκολα παίζοντας κάτω από την ομπρέλα ή μέσα στο αυτοκίνητο. Διότι ζητούμενο δεν είναι να τα φορούν μόνο στον ήλιο, αλλά και κάτω από τη σκιά, όπου η ακτινοβολία αντανακλάται και φθάνει το ίδιο απειλητική στα παιδικά μάτια.

-Υπάρχουν γυαλιά ηλίου, όπως θα διαπιστώσετε και από την επίσκεψή σας σε ένα κατάστημα οπτικών, για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Αυτό που εσείς πρέπει να έχετε στον νου σας, κατά την επιλογή σας, είναι ότι το υλικό των φακών πρέπει να είναι από ειδικό άθραυστο πλαστικό ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τραυματισμού.

-Σημαντικό είναι τα γυαλιά να στέκονται σταθερά στο πρόσωπο του παιδιού. Μπορούν, π.χ., να στερεώνονται με ένα λάστιχο πίσω από το κεφάλι. Υπάρχουν πλέον και τα γυαλιά ηλίου που, αντί για βραχίονες (που είναι το ευπαθές σημείο των παιδικών γυαλιών), έχουν λάστιχο. Επίσης, μπορείτε να βρείτε γυαλιά με λουράκι που «δένει» γύρω από το κεφάλι του παιδιού, εξασφαλίζοντας άνεση στις κινήσεις του. Αν πάλι διαλέξετε κλασικό σκελετό (για μεγαλύτερο παιδί), τότε το κορδονάκι ή το κλιπ που «πιάνει» στα ρούχα είναι μια καλή λύση ώστε να μην σπάνε τα γυαλιά όταν πέφτουν (που θα πέφτουν!) κάτω.

-Η πρώτη… επαφή με το αντικείμενο είναι καθοριστική για τη σχέση που θα έχει μαζί του το παιδί εφεξής. Μια σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξετε όταν το παιδί είναι κάτω των τριών ετών, αφορά την κατασκευή του σκελετού των γυαλιών σε σχέση με την ανατομία του –ασχημάτιστου ακόμη– προσώπου του. Τα γυαλιά δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτά και να μην ακουμπούν τις βλεφαρίδες ή τα μάτια του, και γενικώς να μην πιέζουν το κεφάλι του γιατί θα τα συνδυάσει με ενόχληση και δεν θα τα φοράει ευχάριστα. Επίσης, η πλατιά ασχημάτιστη βάση της μύτης συχνά δεν προσφέρει επαρκές στήριγμα στον σκελετό των γυαλιών. Η χρήση ειδικής «σέλας» από σιλικόνη μπορεί να βοηθήσει στην ευκολότερη και ασφαλέστερη εφαρμογή των γυαλιών.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies