Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Γλυκό του κουταλιού…Φιρίκι!

Γλυκό του κουταλιού…Φιρίκι!

από kmir

GlukoFirikiΑπό την Ειρήνη Ζησιμάτου

Υλικά

1.500 γρ. φιρίκια

χυμός από 3 λεμόνια

1½ κιλό ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

καρφάκια γαρίφαλου

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα φιρίκια και αφαιρούμε τα κουκούτσια, προσέχουμε να μην χαλάσει το σχήμα του φρούτου. Σε μια λεκάνη με νερό ρίχνουμε τα φιρίκια, έχουμε στύψει τα 2 λεμόνια, ώστε να μην μαυρίσουν τα φιρίκια. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, και την καλύπτουμε με νερό, πρέπει να εξέχει 3 – 4 εκ. πάνω από τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και το ξυλάκι της κανέλας και το αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Καρφώνουμε τα γαρίφαλα πάνω στα φιρίκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα, σε μονή στρώση. Βράζουμε και πάλι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι το σιρόπι να ξαναδέσει (θα έχει αραιώσει από τα υγρά των μήλων). Προσθέτουμε το χυμό του τρίτου λεμονιού και τα ασπρισμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλο 1 λεπτό το πολύ! Γεμίζουμε σε γυάλινα βάζα το γλυκό μέχρι επάνω και φροντίζουμε το σιρόπι να τα καλύπτει καλά, για να μην χαλάσουν. 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies